Kollektivtrafikkforeningen deler ut to priser under Kollektivkonferansen 28. november 2024; Kollektivprisen og Årets ildsjel i kollektivtrafikken.
Hvem får disse to høythengende prisene i år? Fristen for å nominere gikk ut 1. september. Nå skal juryen framover gå gjennom de nominerte til prisen for Årets ildsjel, mens DU kan være med å bestemme hvem som skal vinne Kollektivprisen. Det kan du gjøre ved å delta på årets konferanse!
De nominerte til Kollektivprisen finner du her.
De nominerte til prisen for Årets ildsjel finner du her.
Kollektivprisen 2024
Deles ut til en organisasjon for arbeid, tiltak eller prosjekt som:
- Bidrar til å forenkle folks liv
- Bidrar til omstilling
- Er nytenkende
- Samarbeider med flere aktører
- Utnytter tilgjengelige ressurser på en god måte
Prisen er en publikumspris, der finalistene stemmes fram i forbindelse med Kollektivkonferansen.
#kollektivprisen
Årets ildsjel i kollektivtrafikken 2024
Deles ut til en person som oppfyller alle eller noen av kriteriene nedenfor:
- Er engasjert og aktiv og bidrar til samarbeid
- Er entusiastisk og inspirerer andre
- Er nytenkende og er en pådriver for utvikling i sitt felt
- Bidrar til bærekraftig mobilitet og nye mobilitetsløsninger
- Er en god ambassadør for bransjen
- Er en pådriver for innovasjon og samarbeid
Prisen er en jurypris som deles ut på Kollektivkonferansen.
#åretsildsjel
Vinnere av Kollektivprisen
Kolumbus vant Kollektivprisen 2021 for sitt arbeid med mobilbetaling på bussen uten soner og månedskort.
Kolumbus vant Kollektivprisen 2020 for deres helhetlige mobilitetstilbud, og spesielt integrasjon av elektrisk bysykkel i tilbudet.
Sogn og Fjordane Fylkeskommune vant Kollektivprisen 2018 for tilbudet Lokaltransport for Ungdom.
Gjøvik kommune vant Kollektivprisen 2017 for deres arbeid med kollektivtilbudet, at kommunen har gått svært helhetlig til verks i sitt arbeid for å få flere kollektivreisende, de har sett på mange brukergrupper, byutvikling og gatebruk, samt at de har jobbet regionalt.
TID-programmet i Oslo og Akershus vant Kollektivprisen 2016 med begrunnelsen at prosjektet er helhetlig, intuitivt og tilgjengelig, og gjør kollektivtilbudet lettere å bruke.
Ruter vant Kollektivprisen 2015 for den utradisjonelle kampanjen «Uspesifiserte reiser».
Kristoffer Kvame fra Valdresekspressen/Jotunheimen og Valdresruten bilselskap (JVB) vant Kollektivprisen 2014 for sitt engasjement for kollektivtrafikk gjennom en årrekke.
Fredrikstad kommune vant Kollektivprisen 2013 for sin offensive kollektivsatsning gjennom byfergen.
Bybanen i Bergen vant Kollektivprisen 2012 for å ha gitt et løft til kollektivtrafikken i Bergen og lyktes med å tiltrekke seg nye kundegrupper.
Posten Norge, Østlandsterminalen vant Kollektivprisen 2011 for den svært vellykkede satsingen på å få de ansatte til å reise kollektivt til og fra jobb etter at arbeidsplassen ble flyttet fra Oslo S til Lørenskog.
Natur og Ungdom vant Kollektivprisen 2010 for sin innsats for å sette kollektivtrafikk på agendaen både nasjonalt og lokalt, også på utradisjonelle arenaer som Kollektivkampanjen.
Vinnere av Ildsjel-prisen
Marthe Svellingen Pedersen fra Skyss ble årets ildsjel i 2023. Dette fordi hun er nytenkende og systematisk i arbeidet med å gjøre skoleskysstilbudet bedre og mer forutsigbart, og for å fremme samarbeid både innad i egen organisasjon og i bransjen for øvrig.
Stine Fredriksen fra Innlandstrafikk ble årets ildsjel 2022. Dette for sitt årelange arbeid med å forbedre kollektivtilbudet i både by og land, pådriver for innovasjon og samarbeid, og å alltid sette kunden i fokus.
Odd Aksland ble tildelt den første ildsjel-prisen. Han er administrerende direktør i Kolumbus og tidligere styreleder i Kollektivtrafikkforeningen.