Årets ildsjel ble Marthe Svellingen Pedersen fra Skyss

Det var stor jubel og mange glade fjes på Kollektivkonferansen 2023 da en rørt Marthe Svellingen Pedersen fra Skyss mottok prisen som Årets ildsjel i kollektivtrafikken 2023.

Årets ildsjel ble Marthe Svellingen Pedersen fra Skyss

 

Det var stor spenning til hvem som ville trekke det lengste strået i kampen om å bli Årets ildsjel i kollektivtrafikken 2023. Vi i Kollektivtrafikkforeningen har alltid visst at det er mange dedikerte ildsjeler i vår bransje, og at mange rundt om i landet fortjener å bli nominert til Årets ildsjel. Og da gledet det oss stort at vi i år slo alle tidligere rekorder, og fikk hele 15 nominerte til prisen Årets ildsjel.

Juryen har bestått av Bjørne Grimsrud, adm direktør TØI, Siv Wiken, adm dir AKT og styreleder Kollektivtrafikken og Johan Wadman, VD i Svensk Kollektivtrafik. De har ikke hatt noen lett jobb, men hadde gjort en grundig og god jobb.

Leder i juryen Bjørne Grimsrud hadde gleden av å dele ut prisen , og sa følgende:

«Vi har i år fått rekordmange nominasjoner; hele 15 dyktige ildsjeler, som legger en solid innsats for kollektivtrafikk og mobilitet både i – og i mange tilfeller også utenfor – arbeidstid.

Som juryleder skal jeg innrømme at dette ikke har vært en enkel jobb, men sammen med resten av juryen – Siv Wiken, administrerende direktør i Agder kollektivtrafikk og Johan Wadman i Svensk Kollektivtrafikk – tror jeg vi har kommet fram til et godt valg.

Kriteriene er:

 • Er engasjert og aktiv og bidrar til samarbeid
 • Er entusiastisk og inspirerer andre
 • Er nytenkende og er en pådriver for utvikling i sitt felt
 • Bidrar til bærekraftig mobilitet og nye mobilitetsløsninger
 • Er en god ambassadør for bransjen
 • Er en pådriver for innovasjon og samarbeid

 

Finalister

Etter en første gjennomgang av de nominerte, plukket vi ut fem finalister som på hver sine måter er gode representanter som løfter bransjen.

 

Disse er:

 • Umair Imam i Ruter; AI-guru og pådriver for å styrke kollektivsektoren gjennom smart bruk av ny teknologi.
 • Jafar Altememy i Viken kollektivterminaler; står på for å finne nye løsninger for infrastrukturproblematikken i Osloområdet, for å gi effektiv drift og økt kapasitet.
 • Marthe Svellingen Pedersen i Skyss. Nytenkende og systematisk i arbeidet med å gjøre skoleskysstilbudet bedre, mer forutsigbart, og med gode samarbeidsrutiner.
 • Elisabeth Helene Berge i Kollektivtrafikkforeningen. Arbeidsjern og med stort engasjement for å løfte alle de gode tiltakene som gjøres rundt i hele Kollektiv-Norge.
 • Og Brede Dammen i Entur. Ihuga ambassadør for samarbeid og erfaringsdeling, som jobber med å utvikle gode tekniske og digitale løsninger for sektoren.

 

Årets vinner har utmerket seg gjennom store bidrag i videreutviklingen av sitt fagfelt de siste åtte årene – både innad i egen organisasjon, og på landsbasis.

Vedkommende jobber med et av kjerneområdene innen kollektivtrafikken. En av tjenestene som ikke alltid får mest oppmerksomhet – med unntak av når ting går skeis – men som er av stor betydning for at samfunnet skal fungere. Og for at hverdagen for stressede småbarnsforeldre skal gå opp.

Og prisen for Årets ildsjel i kollektivtrafikken går i 2023 til Marthe S. Pedersen i Skyss!»

Vi i Kollektivtrafikkforeningen stiller oss i gratulasjonskøen, og gratulerer Marthe Svellingen Pedersen til lykke som Årets ildsjel i kollektivtrafikken!

Marthe Svellingen Pedersen utropes som vinner av prisen Årets ildsjel i kollektivtrafikken 2023, og gratuleres av konferansier Eirik Norman Hansen

Marthe Svellingen Pedersen utropes som vinner av prisen Årets ildsjel i kollektivtrafikken 2023, og gratuleres av konferansier Eirik Norman Hansen

Marthe Svellingen Pedersen utropes som vinner av prisen Årets ildsjel i kollektivtrafikken 2023, og mottar prisen fra juryens leder Bjørn Grimsrud

Marthe Svellingen Pedersen utropes som vinner av prisen Årets ildsjel i kollektivtrafikken 2023, og mottar prisen fra juryens leder Bjørn Grimsrud

Les også:


Kollektivkonferansen
16. november 2023

AtB AS vinner av Kollektivprisen 2023!