Kolumbus vinner Kollektivprisen 2021

Til årets kollektivpris var det seks nominerte, og Kolumbus stakk til slutt av med den gjeve prisen etter en jevn avstemning. De vant for sitt arbeid med mobilbetaling på bussen uten soner og månedskort.

I forbindelse med Kollektivkonferansen torsdag 18. november ble Kollektivprisen delt ut. De seks kandidatene var fremmet av bransjen selv, som også kåret vinneren gjennom avstemning under konferansen.

I år var disse nominert:

Hva er spesielt med Kolumbus’ prosjekt?

Til slutt var det altså Kolumbus som stakk av med den gjeve prisen. Dette er et prosjekt som radikalt skal endre billettsystemet for å bedre være på kundens premisser. Det skal bli enklere å reise av og til, og variere hvor man reiser. Et billettsystem for framtida, tilpassa et nytt og mer fleksibelt samfunn.

I sin nye mobilbetaling, har Kolumbus fått et mer fleksibelt billettsystem uten et klart skille mellom enkelt- og periodebilletter, eller mellom ulike soner. I tillegg blir du automatisk belastet gjennom appen på mobilen. Du kan altså bare reise i veg, og så er du som kunde garantert å få den beste prisen.

Les også: