Webinar om FlexDanmark

Det var stor interesse og deltagelse på Kollektivtrafikkforeningens webinar 25. januar der  FlexDanmark og Movia innledet om hvordan de jobber med samordning av offentlig betalt transport i Danmark.

 

 

Webinar om FlexDanmark

 

Bakgrunnen for interessen er at det blir mer og mer fokus på samordning av offentlig betalt transport i Norge. Det skyldes strammere tider, færre reisende i etterkant av pandemien og strammere økonomiske rammer. Kollektivaktørene er derfor opptatt av hvordan vi får mer mobilitet ut av samfunnets ressurser.

Samarbeid om offentlig betalt transport har vært tema lenge, men man har så langt ikke lykkes med å få det til. Det var derfor med stor glede at vi arrangerte webinaret hvor FlexDanmark og Movia var invitert til å snakke om hvordan de i Danmark har jobbet med dette i mange år. Spørsmålet vi og mange stilte oss var: Hva kan vi lære av danskene?

Per Bo Christensen og Morten Keilow fra FlexDanmark og Jens Peter Langberg fra Movia, presenterte dette på den god måte, og svarte ut en lang rekke spørsmål. Tusen takk til dere. Takk også til Ragna Skøien fra Agder Kollektivtrafikk som ledet møtet. Alle vi som deltok fikk masse inspirasjon til vårt videre arbeid.

 

Her kan du se presentasjonen.

Les også: