Nye billettyper for kollektivtrafikken etter Covid-19?

I en artikkel i Aftenposten 11.januar kommer det frem at både NAF og Urbanet har publisert analyser som viser at flere vil jobbe hjemmefra også etter koronapandemien er over. Hvilke konsekvenser har dette for kollektivbransjens billetter og billettyper?

Mellom 40 og 50 prosent i Urbanets analyse sier at de er blitt mer skeptiske til trengsel i kollektivtrafikken. De reisende er også villige til å betale for å unngå trengsel på reisen. Mange ønsker å ha mer hjemmekontor, eller jobbe på andre tidspunkter.

Flere av en Kollektivtrafikkforeningens medlemmer er spurt om hvilke grep de tar for tiden etter Covid-19 når det gjelder nye og mer fleksible billettyper. Der Ruter ikke ønsker å gjøre nye forsøk som kan øke antall passasjerer for øyeblikket, har Kolumus startet en ny, billettløs modell der passasjerene registrerer seg og betaler ut fra hvor mye og langt de reiser. Skyss og AtB ser begge på nye typer billetter som kan være mer fleksible.

Dette sentrale spørsmålet blir belyst under konferansen Mobilitet2021, der Kollektivtrafikkforeningen er partner. Konferansen arrangeres online 16. og 17.februar 2021. Her vil programpunktet «Nye reisemønstre etter Covid-19: Billettløsninger for fleksilisten» gi både informasjon og inspirasjon om hvordan man kan tenke nye billettyper.

Les også: