Kollektivkonferansen – en suksess med bærekraftig mobilitet for alle

Med 478 påmeldte i salen samt 200 som fulgte konferansen digitalt, ble  Kollektivkonferansen 2023 en stor suksess med interessante og lærerike innlegg fra inspirerende foredragsholdere og gode panelsamtaler. Alle presentasjonene finner du her.

Kollektivkonferansen – en suksess med bærekraftig mobilitet for alle

Bærekraftig mobilitet for alle er kollektivtrafikkens samfunnsoppdrag, og var også hovedtema for årets konferanse. Hvordan kan vi sørge for å gi alle muligheten til å reise, uavhengig av økonomi, funksjonsnivå eller andre ting som kan påvirke folks bevegelsesfrihet? Hvordan kan vi sørge for at folks reiser blir mest mulig bærekraftig? Hvordan kan bransjen kutte både utslipp og kostnader?

Foto: Nicolai Willumsen / Hegnar Media

Dette var spørsmål konferansen løftet opp gjennom fokus på radikalt kundefokus, digitalisering og teknologi, mindre ulikhet og felles løft for vekst.

Til å lede oss gjennom dagen hadde vi fått teknologioptimist og foredragsholder Eirik Norman Hansen, som med humor og engasjement loset oss gjennom dagen, bandt temaene sammen og utfordret så vel foredragsholdere som publikum.

I første sesjon stilte Hallgeir Kvadsheim, kjent fra Luksusfellen på TV3, spørsmålet: har norsk transportpolitikk gått i luksusfellen? Et spørsmål det ble opp til statsråd Jon-Ivar Nygård sammen med et bredt sammensatt panel bestående av Bjørne Grimsrud fra TØI, Sigrun Aasland fra ZERO, Høyres Trond Helleland og Sirin Stav fra MDG å svare på.

Videre gikk det slag i slag med innlegg om bærekraftig mobilitet og kollektivtrafikk som klimatiltak, før salen ble splittet i tre parallellsesjoner om radikalt kundefokus, AI og kombinert mobilitet. I siste del var tema ulikhet i mobilitet: hvordan skal vi sikre bærekraftig bevegelsesfrihet i praksis?

Foto: Nicolai Willumsen / Hegnar Media

Stor stemning ble det da Sporveiens musikkorps marsjerte inn med «When the saint go marching in» før konferansen ble avsluttet med prisutdelinger: Juryen utnevnte til stor applaus og mange lykkeønskinger Marthe S. Pedersen til Årets ildsjel i kollektivtrafikken 2023, mens et flertall av deltagerne på konferansen hadde stemt frem AtB som vinner av Kollektivprisen 2023!

Foto: Nicolai Willumsen / Hegnar Media

Vi i Kollektivtrafikkforeningen gratulerer begge de verdige vinnerne som verdige prisvinnere.

Det var stor stemning blant publikum, surr av glade stemmer, gode diskusjoner og nettverksbygging i alle pauser og på minglemiddagen.

Vi takker alle foredragsholdere, deltagere, medlemmer, samarbeidspartnere og våre ansatte (og deres familier) for at dere alle har vært med på å gjøre Kollektivkonferansen 2023 til den suksessen den ble.

Vi gleder oss allerede til Kollektivkonferansen i november 2024!

 

 

Les også:


Kollektivkonferansen
16. november 2023

AtB AS vinner av Kollektivprisen 2023!