Vestfold og Telemark fylkeskommune nominert til Kollektivprisen 2022

Vestfold og Telemark fylkeskommune er nominert til Kollektivprisen 2022 for «BestPris» utviklet sammen med Entur.

Periodebillett eller enkeltbillett? Hva er det som lønner seg? Vil jeg reise nok de neste ukene til at en periodebillett kan forsvares?

Dette er spørsmål mange reisende har stilt seg. Og nå i enda større grad enn før. Med pandemi og mer hjemmekontor har etterspørselen etter nye og mer fleksible prismodeller økt, og behovet fører til at kollektivselskapene må tenke nytt for å sikre at kollektivtrafikken fortsatt skal være konkurransedyktig.

BestPris er et helt nytt, fleksibelt billettkonsept som sikrer at de reisende aldri betaler mer enn prisen av periodeprodukter. Det er et samarbeidsprosjekt mellom Entur og Vestfold og Telemark fylkeskommune, finansiert av Bypakke Grenland, og hvor Entur står for utvikling av BestPris-motoren. BestPris-motoren vil blant annet tilby «capping» når nivåene for periodebilletter nås og kunden vil få «bonusbillett» som vil oppmuntre til flere kollektivreiser.

Målet er at BestPris skal være enkelt for kunden! Kunden skal slippe å måtte tenke over hvilken billettype som lønner seg. De skal kun kjøpe en enkeltbillett før hver reise, og så vil BestPris sørge for resten.

En reise vil aldri koste mer enn en enkeltbillett, og om du reiser ofte vil det aldri koste mer enn en periodebillett.

BestPris-konseptet vil være en del av de nye appene som skal lanseres i Vestfold og Telemark, med oppstart av en pilot i Grenland i høst. Appene vil også inneholde alt kunden trenger som bl.a. reiseplanlegger, sanntid, buss i kart og på sikt også løsning for både bysykler og skolekort.

Vestfold og Telemark fylkeskommune vil med sin nyvinning BestPris utviklet i samarbeid med Entur være en verdig vinner av Kollektivprisen 2022!

 

Foto: Per Stian Johnsen

Foto: Per Stian Johnsen

Foto: Per Stian Johnsen

Foto: Per Stian Johnsen

Les også:


Kollektivkonferansen
16. november 2023

AtB AS vinner av Kollektivprisen 2023!


Kollektivprisen
16. oktober 2023

De nominerte til Kollektivprisen 2023