Terje Sundfjord nominert til Ildsjel-prisen 2021

Terje Sundfjord i Brakar er nominert til prisen årets ildsjel for sitt stødige lederskap, stå på-vilje og nytenkende ideer for videreutvikling av mobilitetstilbudet.

Foto: Brakar

I 2015 begynte Terje Sundfjord som administrerende direktør i Brakar. I løpet av de seks årene med Terje som leder, har selskapet opplevd en rivende utvikling innen både innovasjon og tjenestetilbud, og han har vært sterkt medvirkende til at Brakars omdømme har gått fra negativt til særdeles positivt, og til at selskapets kundeundersøkelser viser at kundene nå er godt fornøyde med Brakars tjenester.

Overgangen til fossilfri drift var blant de første tingene Terje tok tak i, og allerede i 2016 ble det kjørt fossilfritt i Drammen. De siste par årene har også elbussene kommet rullende, og det er etablert et godt og tett samarbeid med kommunene for å få på plass god infrastruktur. Elektrisk drift av kollektivtransporten har vært et viktig skritt for bedre klima, mindre støy og fornøyde kunder og politikere. Dette har i stor grad kommet på plass gjennom Terjes sterke vilje og gjennomføringskraft.

Under Terjes ledelse har nyskapende produkter og tjenester som selvkjørende buss, elbysykler og «Hent Meg»-tilbud kommet på plass.

Terje er en uformell, men tydelig leder med stor gjennomføringsevne som får med seg hele Brakars organisasjon, både i den daglige driften og i innføring av nye mobilitetsløsninger. Trivselen blant de ansatte i Brakar er svært høy, og leveregelen «Vi skal ha det gøy på jobb» er blitt en realitet. Eller som de selv sier: til tross for at de tidvis lurer på hvilke gode ideer Terje får på dagens joggetur og hvilke baller de må ta imot i morgen, er det en glede å ha en leder som Terje: En som tørr, har vilje og drivkraft, er raus og entusiastisk.

Seks år etter han ble leder i Brakar har Terje bidratt til et mer kundevennlig, miljøvennlig og moderne mobilitetstilbud i Buskerud. Vår eier Viken fylkeskommune ser at Brakar leverer på deres politiske målsettinger – og enda litt til.

Brakar har vært tidlig ute med å teste selvkjørende buss. Foto: Brakar

Brakar har vært tidlig ute med å teste selvkjørende buss. Foto: Brakar

Brakar er godt i gang med elektrifisering av bussparken. Foto: Brakar

Brakar er godt i gang med elektrifisering av bussparken. Foto: Brakar

Les også:


Fremtidens kollektivtrafikk i Norge 2025
8. juli 2023

Drosjeutvalget la fram sin første rapport