Roger Harkestad nominert til prisen Årets Ildsjel 2022

Roger Harkestad i Tide nomineres til prisen for Årets Ildsjel i kollektivtrafikken. Dette for sin solide innsats på operatørsiden for å sikre bransjen gjennom en krevende tid, og for sitt lederskap og engasjement for å samle hele bransjen om å nå felles mål for framtida.

Foto: Tide

Roger er til daglig konserndirektør i Tide og også styreleder i NHO Transport. Med sitt store fokus på samarbeid med både administrasjonsselskapene, leverandører, Kollektivtrafikkforeningen, departement og politikere, er han et velkjent navn i hele bransjen.

Til tross for stort arbeidspress tar han seg god tid til både å lytte til andre og å dele av sin egen kunnskap og erfaringer, med utallige foredrag og deltakelse på konferanser, i utvalg og arbeidsgrupper. Han oppfattes derfor som en viktig brobygger og er høyt ansett hos alle parter.

Roger er også opptatt av at alle i bransjen, uansett hvor man jobber eller med hva, er avgjørende for at bransjen skal lykkes. Derfor sikter han på å ha en tett dialog med sjåfører og fagforeninger, og har blant annet vært pådriver for å bedre sjåførsikkerheten.

Tide har under Rogers ledelse blitt landets nest største busselskap, og også et av de mest innovative og bærekraftige; tidlig ute med elektriske turbusser, miljøtiltak i bussenes vaskehaller, og utvikling av nye tjenester i tett samarbeid med kommuner, fylkeskommuner og administrasjonsselskap. Blant annet finner vi «Hent meg» i Sauda sammen med Kolumbus, som ble etterfulgt av en tilsvarende ordning i Odda, i samarbeid med Skyss. I Lofoten er det denne sommeren testet shuttlebuss for å skape en reell konkurrent til biltrafikken. Disse prosjektene understreker Tide under Roger Harkestads ledelse sitt ønske om å bidra til bærekraftig mobilitet over hele landet, og iveren etter å finne gode samarbeidspartnere og teste nye tjenester.

På bakgrunn av denne solide og allsidige innsatsen, har flere kolleger i ulike roller sett på Roger Harkestad som en viktig ildsjel for bransjen, og nominert ham til prisen «Årets Ildsjel i kollektivtrafikken».

Roger Harkestad vil være en verdig vinner av prisen Årets Ildsjel 2022!

Foto: Eivind Senneset

Foto: Eivind Senneset

Foto: Tide

Foto: Tide

Les også:


Kollektivkonferansen
16. november 2023

AtB AS vinner av Kollektivprisen 2023!