Odd Aksland nominert til Ildsjel-prisen 2021

Administrerende direktør i Kolumbus, Odd Aksland, er en ildsjel som har lagt igjen store spor etter seg i kollektiv-Norge. Nå går han av med pensjon, og er samtidig nominert til prisen Årets Ildsjel.

Under Odds ledelse har Kolumbus blitt den solide og fremoverlente mobilitetsaktøren som de har blitt, og har i dag «standing» i bransjen som blant de mest innovative, og er ofte blant de aller første til å prøve nye løsninger og utvikle nye tjenester.

Han har tidligere jobbet i operatørbransjen og har lang erfaring fra bransjen, først fra operatørsiden, senere fra innkjøpersiden i fylkeskommune/administrasjonsselskap. Dette mangeårige engasjementet fra de fleste sider av bordet har sørget for at løsninger er blitt funnet, samarbeid er satt, problemer løst og innovasjonen satt i høysetet gjennom mange år.

Odds lederstil, optimisme og sterke engasjement kan kort oppsummeres i noen typiske ord og uttrykk han gjerne benytter:

Odd Aksland er nominert til Årets ildsjel i kollektivtrafikken 2021. Foto: Kolumbus AS
  • Me må elta på.
  • Trur du ikkje det løyse seg?
  • Me må ha styrefart
  • Me må testa og prøva.
  • Me må ikkje vingla, men ha stø kurs

 

I tillegg til å være en god leder for Kolumbus, har han også vært opptatt erfaringsutveksling, spre sine ideer og kompetanse – og få ny input utenfra. Derfor var Odd i sin tid med på å starte Kollektivtrafikkforeningen, og var dens styreleder i åtte år.

Odd har hele vegen vært opptatt av samarbeid mellom byråkrati, politikk, alle mobilitets- og kollektivaktørene i Norge og Skandinavia, og ikke minst å spille på lag med privat næringsliv. Samtidig har han også klart det viktigste; alltid ha kunden i fokus. Og alt han gjør kan kort oppsummeres med Kolumbus’ visjon: «Gjøre Rogaland til et bedre sted å leve og bo».

Odd Aksland vil derfor være en verdig vinner av prisen Årets Ildsjel!

Foto: Kolumbus AS

Foto: Kolumbus AS

Foto: Kolumbus AS

Foto: Kolumbus AS

Les også: