Kristian Amlie nominert til prisen for Årets ildsjel i kollektivtrafikken

Med lidenskap, entusiasme og nytenkning bidrar Kristian Amlie til å forme framtidens mobilitetstilbud, med særlig fokus på å få flere til å kjøre sammen heller enn hver for seg.

Kristian Amlie nominert til prisen for Årets ildsjel i kollektivtrafikken

Kristian Amlie har vært samkjøringsentusiast siden 2010 og har en sammensatt og internasjonal erfaring med samkjøring. Kristian startet opp Norsk Institutt for Samkjøring og har en uvanlig lidenskap for transportmiksen.

Han har jobbet i Bouvet siden 2019, hvor han jobber med bærekraftig forretningsutvikling, og har et brennende engasjement for miljøvern og delingsøkonomi. Utvikling og implementering av en samkjøringsapp er en av tingene han har jobbet mye med

Gjennom jobben i Bouvet har han også blitt koblet på samarbeidsprosjektet MUST i Bergen, hvor kommune, fylkeskommune, kollektivselskap og Statens Vegvesen har utviklet et «laboratorium» for smart mobilitet. I dette laboratoriet er blant annet målet å se på hvordan de kan bruke data fra sensorer rundt om i hele Bergen for å optimalisere mobilitetstilbudet i Bergen. Denne metoden videreutvikles nå til å også se på distriktsmobilitet med «Living Lab Fitjar».

Les også: