Kolumbus AS nominert til Kollektivprisen 2022

Kolumbus AS i Rogaland er nominert til årets kollektivpris for sin «reiseguide med digital stoppknapp».

 

For proffe kollektivreisende kan det virke enkelt å ta bussen. Men det er faktisk ganske mye å ta stilling til, både før, under og etter reisen. Spesielt hvis du ikke reiser kollektivt så ofte, eller hvis du skal reise til et nytt sted. Du må finne riktig buss og stoppested, anslå hvor langt det er å gå til og fra, vurdere forsinkelser og billettyper og følge med så du plinger på riktig sted. Selv for proffene går dette galt av og til.

Derfor har Kolumbus tatt den tradisjonelle reiseplanleggeren et hakk videre. I den nye Kolumbus-appen guides du nå fra start til mål med løpende og relevant informasjon om hva du bør gjøre akkurat nå. Må du spurte for å rekke bussen, eller holder det å gå? Er det god plass om bord, eller bør du vente på neste for å få sitteplass? Appen stopper til og med bussen for deg, både der du skal gå på, og der du skal gå av. Og betalingen skjer helt av seg selv, på ryddig og rettferdig vis, uten at du trenger ofre det en tanke.

Kjernen i reiseguiden til Kolumbus er å gjøre det enkelt å reise kollektivt. Da handler det om å omstille seg. Reiseguiden med veiledning underveis er ett resultat av denne omstillingen. De trinnvise instruksjonene og den digitale stoppknappen fjerner kjente stressmomenter for kunden, samtidig som det er noe helt nytt i vår bransje.

«Vi må bli flinkere til å forstå hvordan det er for nybegynnere å reise med oss, og vi må levere andre løsninger på andre måter enn før.»

Det er generelt skikkelig vanskelig å forenkle, men det blir heldigvis litt enklere når vi får samarbeide med flinke operatører, bussprodusenter og teknologibedrifter, slik vi har gjort i utviklingen av reiseguiden. Selve appen bygger på Enturs plattform for reisesøk, og både guidingen og den digitale stoppknappen drar nytte av det fysiske utstyret som allerede finnes i bussene til Kolumbus.

Kolumbus AS vil med sin nyvinning «reiseguide med digital stoppknapp» være en verdig vinner av Kollektivprisen 2022!

Kolumbus AS takker sine samarbeidspartnere

Sjelden har vi vel opplevd at det å lage noe som er veldig enkelt for kunden er så komplekst. Kolumbus AS vil derfor takke alle sine samarbeidspartnere:

Les også:


Kollektivkonferansen
16. november 2023

AtB AS vinner av Kollektivprisen 2023!


Kollektivprisen
16. oktober 2023

De nominerte til Kollektivprisen 2023