Entur nominert til Kollektivprisen 2022

Entur er nominert til Kollektivprisen 2022 for sin salgs- og billetteringsplattform.

Entur har modernisert et gammelt salgssystem for jernbanen, og lagt til rette for mer samarbeid mellom tog og øvrige kollektivselskap der gjenbruk av løsninger og delte utviklingsressurser skaper et bærekraftig utgangspunkt. Alle togselskapene, og stadig flere fylkeskommuner, bruker nå denne plattformen.

Gjennom Enturs salgs- og billetteringsplattform kan billetter selges og leses av på tvers av aktører. De reisende trenger kun å forholde seg til ett kundesenter – uansett hvilket togselskap de reiser med. Slik gjør salgs- og billetteringsplattformen det enklere for folk.

Entur driver i tillegg felles kundesenter for togselskapene, noe som gjør det enklere for reisende ettersom de har ett kundesenter å forholde seg til – uansett hvilket togselskap de reiser med. Kundesenteret sitter på masse kompetanse, ikke bare om de ulike togreisene, men også om kollektivreiser generelt, for ikke å nevne Interrail- og utenlandsbilletter.

Alt dette gjør at det blir enklere for den reisende, og de ulike kollektivselskapene kan gjennom samarbeid, gjenbruk og delte løsninger både forbedre sine egne tjenester og spare midler som ellers måtte vært bruk på drift og utvikling av egne løsninger.

Ved at flere tar i bruk Enturs salgs- og billetteringsplattform, kan derfor flere kollektivselskap få besparelser. Å benytte en felles plattform er rett og slett god samfunnsøkonomi.

På grunn av dette vil Entur være en verdig vinner av Kollektivprisen 2022!

Foto: Entur

Foto: Entur

Foto: Entur

Foto: Entur

Les også:


Kollektivkonferansen
16. november 2023

AtB AS vinner av Kollektivprisen 2023!


Kollektivprisen
16. oktober 2023

De nominerte til Kollektivprisen 2023