Einar Aalen Hunsager nominert til Årets Ildsjel 2022

Einar Aalen Hunsager i Skyss er nominert til prisen Årets Ildsjel i kollektivtrafikken for sitt arbeid med klimavennlige løsninger.

Foto: Skyss

Einar kom til Skyss i 2016 og har siden da vært en pådriver for å innføre lav- og nullutslippsløsninger på stadig nye områder. Han har vært tungt inne i prosessen med elektrifisering av alle ferjene i Hordaland og i innføringen av elbusser, trolleybatteribusser og biogassbusser i Bergen. Han har også bidratt aktivt i en rekke anskaffelsesprosesser og har sørget for at Skyss har stilt høye, men realistiske krav til operatørene. Nå har han en tilsvarende og helt sentral rolle i prosessen for å få utviklet nullutslippsløsninger for hurtigbåt.

Med faglig tyngde, store kunnskaper og alltid oppdatert på hva som rører seg, har han tilført ny glød til organisasjonen. Når han samtidig både er lyttende, nysgjerrig og utfordrer alle rundt seg til å gå et steg videre, spres både kunnskapen og entusiasmen han har med seg. Drivkraften er hans brennende entusiasme for bærekraftig utvikling.

Både internt i Skyss og i fagnettverk nasjonalt og internasjonalt, er Einar en nettverksbygger som alltid deler av sine erfaringer og kunnskap. Han er en svært dyktig formidler som kan forklare kompliserte problemstillinger på en pedagogisk og enkel måte.

Han har vært pådriver for god og åpen dialog mellom Skyss og våre leverandører, konsulentmiljøer og det statlige virkemiddelapparatet. Videre har han med entusiasme gått inn i kollektivbransjens egne samarbeidsfora, blant annet Kollektivtrafikkforeningen Materiell- og miljøkomité, der han i dag er leder.

På bakgrunn av denne solide innsatsen og troa på at han også i tiden fremover vil utgjøre en stor forskjell for både Skyss og bransjen som helhet, har derfor Einar Aalen Hunsager blitt nominert av sine kolleger til prisen for «Årets Ildsjel i kollektivtrafikken».

Einar Aalen Hunsager vil være en verdig vinner av prisen Årets Ildsjel 2022!

Foto: Skyss

Foto: Skyss

Foto: Skyss

Foto: Skyss

Les også:


Kollektivkonferansen
16. november 2023

AtB AS vinner av Kollektivprisen 2023!