Arendalsuka: Den store kollektivdebatten

Møt oss på Arendalsuka 2024, der vi løfter den store kollektivdebatten. Bli med i Arendal, eller delta fra der du er. Møt våre spennende innledere, og tilsvarende spennende politisk panel.

Vi spør: Er frihet å kjøre når du vil, eller er frihet å slippe å ha med deg et tonn for å komme deg rundt?

Arendalsuka: Den store kollektivdebatten

 

Er frihet å kjøre når du vil, eller er frihet å slippe å ha med deg et tonn for å komme deg rundt? Norske husholdninger bruker 200 milliarder på bil i året, og 42 prosent oppgir at de har to eller flere biler. Det er mange kroner og CO2-tonn å spare hvis flere reiser sammen

Vi spør folk som reiser om hvorfor de velger bil eller kollektivtrafikk, fagfolkene om hvordan vi må endre vanene våre for å nå klima- og naturmålene, og politikerne om hvordan de vil bygge ut kollektivtrafikken, og hva de forventer av bransjen selv

 

Program:

  • Innspill fra reisende rundt omkring i landet.
  • Hva vet vi om hvorfor folk velger bilen? Presentasjon av ferske resultater fra et samarbeidsprosjekt om bilbruk v/ prosjektleder Frank Jansen fra Ruter.
  • Politiske veivalg for et klimavennlig transportsystem v/ Gro Sandkjær Hanssen, professor ved NMBU og OsloMet, og medlem av Klimautvalget 2050.
  • Politisk debatt med statssekretær i Samferdselsdepartementet Cecilie Knibe Kroglund (Ap), Trond Helleland, stortingsrepresentant og transportpolitisk talsperson i Høyre, Arild Hermstad, partileder MDG og Lars Haltbrekken, stortingsrepresentant og miljøpolitisk talsperson i SV.
  • Møteleder er Johan Høgåsen-Hallesby, Beta Mobility

 

Sted: Bærekraftsscenen, Arendal.

Dato: Onsdag 14. august 2024

Tid: Kl. 16.30 – 17.30

Bli med fysisk i Arendal, eller digitalt fra der du er.

Onsdag 14. august 2024 kl. 16.30 kan du klikke deg inn her og se arrangementet digitalt

 

Arrangører:

Kollektivtrafikkforeningen, Jernbanedirektoratet, Skyss, Ruter, Entur, Kolumbus og Agder kollektivtrafikk.

Les også: