AKT nominert til Kollektivprisen 2022

Agder kollektivtrafikk er nominert til Kollektivprisen 2022 for sitt konsept AKT Svipp.

AKT Svipp er en samkjøringstjeneste for honnørreisende med fleksibel ruteplan, som kun kjører på bestilling fra deg som kunde. AKT Svipp ble lansert som et prøveprosjekt i bydelen Vågsbygd i Kristiansand for å forbedre transporttilbudet og gi nye reisemuligheter for honnørreisende. AKT Svipp setter med dette kunden i sentrum.

Konseptet er en samkjøringstjeneste, uten fast ruteplan, men som baserer seg på at turene forhåndsbestilles via app, web eller telefon til kundesenter.

Tidligere i år ble AKT Svipp også introdusert i Arendal, og nylig har AKT gjort det enda enklere å bestille reisen, ved lansering av en progressiv web-app. Som Svipp-kunde har man stor fleksibilitet med tanke på bestillingstidspunkt, hentetidspunkt og servicenivå. Tjenesten legger til rette for at kunde får bistand og assistanse til bæring av bæreposer og lignende til inngangsdør, eller bistand med ulike hjelpemidler som rullator, rullestol etc. Kjøretøyet du har bestilt henter deg som kunde hjemme til avtalt tid, og kjører deg dit du skal innenfor det avgrensede området innenfor bydelen pilotprosjektet er gjeldende.

Våren 2022 gjennomførte Kantar Public en kundetilfredshetsundersøkelse på vegne av AKT. Undersøkelsen viser at Svipp-kundene er strålende fornøyd med tilbudet, og dersom tilbudet blir permanent, sier hele 93% av respondentene at de vil benytte tilbudet ukentlig eller oftere. Og blant de som benytter tilbudet, er Jorid Pedersen. Hennes kundeopplevelse kan du lese mer om her.

Foruten å forenkle folks liv, har konseptet også en viktig samfunnsøkonomisk merverdi i at eldre kan bli boende hjemme lenger enn hvis ikke konseptet hadde eksistert.

AKT Svipp-konseptet har siden oppstart blitt delt med andre administrasjonsselskaper i Norge, som har rullet ut konseptet i sin region. Vi ser også en stor interesse for konseptet fra akademia, og det foreligger allerede 2 ferdigstilte bachelor-oppgaver og 1 mastergrad-oppgave om AKT Svipp. Vi opplever også stor interesse for konseptet fra kommunens side, og forskningssjefen i Kristiansand kommune har vært involvert i satsingen underveis i piloteringen.

Som AKT selv sier: «Med AKT Svipp går vi fra ord til handling når vi sier at AKT setter kunden i sentrum!»

Agder kollektivtrafikk vil derfor være en verdig vinner av Kollektivprisen 2022!

 

Jorhild fikk et nytt liv med Svipp.

 Se Jorhilds historie her

 

Foto: AKT

Foto: AKT

Foto: AKT

Foto: AKT

Les også:


Kollektivkonferansen
16. november 2023

AtB AS vinner av Kollektivprisen 2023!


Kollektivprisen
16. oktober 2023

De nominerte til Kollektivprisen 2023