Mobilitet til lunsj ble lansert pandemi-våren 2020, og ble etter kort tid et viktig digitalt bransjetreff, med sine ukentlige webinarer hvor nye ideer og løsninger presenteres og diskuteres. Konseptet er enkelt, og gir alle som er opptatt av kollektivtrafikk og bærekraftig mobilitet mulighet til faglig påfyll og en digital kaffekopp med tidvis over hundre likesinnede hver onsdag kl. 11, helt uavhengig av hvor du bor eller jobber.
Med et ønske om lave skuldre og stor takhøyde gis alle muligheten til å dele sine tanker, enten det er om siste nytt fra forskningsfronten, ny nasjonal politikk eller tanker om nye konsepter eller tjenester som kanskje kan revolusjonere bransjen. Det lille mantraet for å bevise den uformelle og tilgjengelige tilnærming er treffende; «her er det lov å prate med mat i munnen».
Mobilitet til lunsj har på få år blitt en spydspiss for kompetansedeling, en fanebærer for å rive ned siloer og ikke minst en arena for både store og små stemmer, både fra øst og vest, nord og sør, og til og med utlandet. Temaene som tas opp spenner over det aller meste av interesse for bransjen. Det siste året har det vært tema med stikkord som nattog, evaluering av gratis buss, ungdommens syn på bilhold, effektstudie av delt mobilitet, bompenger, autonomi, riksrevisjonsrapport, komparative studier av byvekstavtaler, miljødata, apputvikling, bestillingstransport i flere former, digitalt utenforskap og samkjøring med barn.
Kollektivprisen deles ut på Kollektivkonferansen 28. november. Det er en publikumspris hvor konferansedeltakerne stemmer fram sin favoritt blant de nominerte. Les mer og meld deg på konferansen her.